De Duikopleidingen van NAUI wereldwijd in Nederland en België, France, Schweiz und Österreich

index
index

Green Diver

We weten allemaal hoe fragiel de natuur of ons ecosysteem is. Maar wat doen we er aan? De een iets meer dan de ander. Maar ook tijdens je favoriete sport kun je mee helpen de prachtige natuur te beschermen. Denk maar aan het opruimen van een  kanaal.  Op een dag 96 fietsen, 12 brommers 2 gloednieuw gestolen motoren, 2 auto's, plotter, printers, monitoren computers, winkelwagens en ga zo maar door.

Maar ook in zee, plastic, oud visnetten, autowrakken, scheepswrakken, vistuig, ijzeren voorwerpen, aardewerk enz. Het hoort er niet thuis. NAUI gaat met clubs en individuele duikers een commitment aan, laten we met elkaar ervoor zorgen dat het minder wordt. Laten we voor onze kinderen het milieu goed houden.

Dit initiatief is het Green Diver initiatief. In andere landen zijn onze leden bezig met o.a. de biodiversiteit te bestuderen en te verbeteren. Zo ook in Sudan, alleen deze mensen hebben in dit oorlogsgebied geen geld om een of iets van een uitrusting te kopen. Willen we daar in de toekomst weer op vakantie, moeten we wel mooie riffen en vissoorten aantreffen toch.

Wij als NAUI medeleden willen helpen en verzamelen oude niet meer gebruikte duikspullen om hun te doneren. Heeft u wat over en wilt u het wegdoen, schenk het aan hen. Komt u naar de beurs Duikvaker, breng het mee. Maar ook op de Groene Heuvels kunt u het bij de duikclub afgeven. En in Emmen bij Move to Dive.

Zij zorgen er weer voor dat het stukje Rode Zee weer opbloeit met gekweekte koralen en dergelijke. Een mooi groen initiatief. Maar ze leiden er op ook voor Instructeurs die in de toekomst denken. Mede voor het behoud van onze natuur.

Wij zijn u allen daar zeer dankbaar voor, zodat iedere duiker, ongeacht organisatie, kan genieten van dit spectaculair avontuur wat simpelweg "Duiken" heet.

 

Greendiver Initiatief

 

E-mailen
Bellen
Map
Info