De Duikopleidingen van NAUI wereldwijd in Nederland en België, France, Schweiz und Österreich

Onze organisatie

NAUI (National Association of Underwater Instructors) is de oudste "Not for profit" duikorganisatie ter wereld gestart in 1959. Ze leiden dus al jaren op voor de recreatieve markt. Sinds lange tijd ook op Technisch gebied, Freediven en een aantal Medische duikcursussen. Je kunt opleidingen volgen van introductie tot en met "Course Director" wat inhoud dat je de examinator van de instructeurs cursussen bent. Maar...... er zit nog heel veel tussen. Ook nog veel speciality's die leuk zijn. Wat dacht van een reddingscursus, hoe red ik mezelf in geval van... en/of mijn buddy. Of, met een vol gelaatsmasker duiken, hoe maak je mooie foto's onderwater en ga zo maar door. Maar alle technische duiken met rebreathers, diverse soorten ademgassen, dieptes, grotten, spelonken enz. Te veel om op te noemen en allemaal even leuk en spannend.

Een van de belangrijkste doelstellingen van NAUI is: Safety Through Education. Veiligheid verkrijgt u steeds weer en meer door verder te ontwikkelen in kennis en vaardigheden. Maar ook de vrijheid van lesgeven. Wilt u in het Spaans materiaal, krijgt u dat, kunt u in de eerste les uw masker niet vrijmaken van water, mag u dat voor dat u de laatste keer het water uitgaat alsnog doen. Wat gaat u doen tijdens een cursus, kijkt u eens op de pagina "Cursus inhoud".

Maar het aller belangrijkste is plezier in de cursus en het duiken, maar... niet zoals bij andere organisaties alles gedaan, a.u.b. een brevet, maar alles BEHEERST a.u.b. een brevet. Veiligheid staat voorop in alle cursussen, daarom leert u in iedere cursus reddingsvaardigheden. Die stapelen zich steeds verder naar mate u verder gaat. Dit begint al bij de basiscursus Open Water Scuba Diver. Daar leert u al slepen, beademen, kramp verwijderen, een bewusteloze duiker van de bodem te halen uw Surface Marker Buoy op te laten  (Markering dat u op gaat stijgen) en dergelijke.

Lidmaatschap van NAUI

Onze leden  ("members") zijn, Assistent instructeurs (AI Assistant Instructor), Snorkel Instructeurs (SDI Skin Dive Instructor), Divemaster (DM) en Instructeur. Ze betalen $185  per jaar aan de associatie, de vereniging en mogen zich na drie jaar verkiesbaar stellen voor de "board of Directors". Het bestuur. Geertje Wessels is een van de Nederlandse leden die in het bestuur is gekozen, in 2023 voor 1 jaar. NAUI leden hebben het voordeel dat zij onafhankelijk mogen werken, met alle academische vrijheid. Zolang de minimale eisen uit de Standards and Policies worden behaald. Ze mogen en kunnen zelf brevetteren.

Voor iedere andere organisatie is de mogelijkheid om een cross-over te doen naar NAUI. De prijzen van zogenaamde "leaderships courses" liggen beduidend onder de markt conforme prijzen en zijn compleet, als instructeur mag je alle recreatieve en meeste specialty's en Divemaster opleidingen geven.

Indien u een tijd geen actieve lid/member bent geweest, kunt u makkelijk uw membership vernieuwen. Is het langer dan 3 jaar terug, maakt u de herkwalificatie vragen. 100 multiple choice vragen over de "Standards and Policies". U betaald uw FEE en klaar. Minder dan 3 jaar terug, betaal uw FEE en klaar. Vragen of wilt u de Nederlandse versie, neem ff contact op met ons.


Andere leuke wetenswaardigheden:

We staan in Antwerpen op de DiveXpo 7 en 8 december aanstaande.

https://dive-expo.be/

=====================================================================

Wilt u gelijk in contact komen met de vertegenwoordiger in Nederland, België of Frankrijk

Regionale Representative van Nederland, Belgium / Belgique / France / Schweiz und Österreich

Jan Willem van Gelder  06 5776 4602  of mail: jwvangelder@europe.naui.org

 

2015-08-09 13.12.45
2015-08-09 13.12.45
122062166_10157931886379065_3197091037915168913_n
122062166_10157931886379065_3197091037915168913_n

     Jan Willem van Gelder                                   Jean Pierre Sonnet

Voor vragen in het algemeen over België, benaderd u:

Sonja Blokken of Jean Pierre Sonnet (0032) 472 66 8865 of mail: jps.diving@telenet.be


U kunt ook contact opnemen via het contact formulier op deze site.

Namens alle leden van NAUI wereld wijd, dank u voor uw moeite en interesse voor onze organisatie.

images_2
images_2
Naui duiktabel 2019
Naui duiktabel 2019
FKLS
FKLS

                     Het NAUI Logo                      De duiktabel, onmisbare kennis                  De S.M.B. oplaten


E-mailen
Bellen
Map
Info